Racing är Mobil 1™:s DNA


Mobil 1™ bidrar aktivt till motorsport på alla nivåer – från mindre lokala tävlingar och sportbils-racing till NASCAR® och från WRC till till motorsportens höjdpunkt: Formel 1. Vi brinner för att visa innovationer på toppnivå genom att ta fram tekniska lösningar till några av de mest krävande racingmiljöerna för team som delar samma målsättning att vilja vinna som Mobil 1.

Första Grand Prix vinsten 1981 Det kändes fantastiskt att kunna ge
Mobil 1 sin första vinst i F1.

Alan Jones - förare hos Williams Ford

En vinnare föds 1974 föddes Mobil 1:s första helsyntetiska motorolja, vars smörjegenskaper var helt överlägsna jämfört med vanliga oljor.

Arvet – en lång historia av motorsportframgångar

1955 Mobil Service truck Mobil-servicefordon från 1955

Mobil 1:s motoroljor har länge varit det föredragna smörjmedlet för racingteam, som tävlar i de mest populära och mest krävande motorsportserierna över hela världen.

Mobil 1:s historia inom motorsport sträcker sig tillbaka till tidigt 70-tal och rallytävlingar, men vårt bidrag till racingvärlden blev mer officiellt 1978 genom sponsring av Williams Formel 1™-team och av Rusty Wallaces bil nr 27 i NASCAR® 1987. Sedan dess har Mobil 1:s närvaro i inom racing antagit globala proportioner. Idag är Mobil 1 syntetisk olja ett tillförlitligt val som levererar enastående motorprestanda och skydd även under de mest extrema förhållandena. Fordonstekniker, racingförare, teamägare och världens ledande fordonstillverkare kan alla vittna om den avancerade teknologin hos Mobil 1 smörjmedel.

Mobil 1 motorsportsgalleri

Bilderna i Mobil 1:s motorsportsgalleri tillhandahålls av © LAT Photographic

Vi samarbetar med många av världens mest populära och framgångsrika team, bland annat Aston Martin Red Bull Racing i Formel 1, Stewart-Haas Racings Monster Energy i NASCAR® och många andra. Ett exempel är Porsche Motorsport, där Mobil 1 är”officiell teknologipartner” i ett globalt samarbete, som innefattar alla internationella Carrera Cup samt titelsponsorskap av Porsche Mobil 1 Supercup – världens snabbaste enhetsklass. Mobil 1 är dessutom officiell motorolja för NASCAR® och bidrar till utvecklingen av motorsportsinitiativ runt om i världen.

Motorsport fortsätter att utgöra ett nyckelelement i vårt arv och vår tradition. Vi gör ständigt nya teknologiska framsteg för att förbättra vårt sortiment av oljor och smörjmedel, och vi drivs av vår passion för att bidra till enastående prestanda på banan såväl som på vägarna.

Konkurrensfördelar Grand Prix är den ultimata testmiljön för teknologisk utveckling

Oljeskydd Mobil 1 syntetisk växellådsolja bidrar till att separera ytorna med en särskild skyddande vätskefilm, som är 80 gånger finare än ett mänskligt hårstrå

Innerspåret – ta dig in bakom kulisserna

Vi arbetar bakom kulisserna för att ge dig exklusivt tillträde. Oavsett om du är ett fan av Grand Prix Racing, NASCAR eller Porsche Mobil 1 Supercup, är innerspåret platsen där du kan hitta våra senaste videor, titta närmare på bilarna, lära dig mer om teamen och ladda ned helt nya bakgrunder.

Motoreffektivitet Mobil 1 motorolja presterar effektivt till över 300 °C
(varmt nog att smälta tenn)

Motorkraft Mobil 1 motorolja klarar av motorkrafter som är 8 500 gånger större än gravitationskraften

Tekniksnack

Bruce

Vi har ett team av forskare och ingenjörer specialiserade inom racing, som utvecklar produkter och bidrar till motorsportsamarbeten av olika slag runt om i världen.

Tävlingsbanan är den perfekta arenan för ny teknik och innovationer. Våra avancerade produkter sätts på prov i tävlingsbilar och hjälper oss att förbättra prestanda och effektivitet. Vi är motorsport. Det är en del av hur vi utvecklar ny teknik och hela tiden flyttar gränserna.

Porsche Mobil 1 Supercup

Aston Martin Red Bull Racing

Motorsport-team

Mobil 1 samarbetar med många av världens mest populära och mest framgångsrika serier och racingteam, bland annat Aston Martin Red Bull Racingi Formel 1, NASCAR®-teamet Stewart-Haas Racing, Porsche Mobil 1 Supercup-serien och mycket annat. Välj ett av nedanstående alternativ för mer information om Mobil 1:s racingteam som tävlar över hela världen.