Gene Hammerle och skydd i kalla förhållanden

Vi bad Gene Hammerle med befattningsbeskrivningen Advanced Engineer for Automotive Lubricants på Exxonmobils Globar Research & Engineering-center i Paulsboro, New Jersey, berätta för bilisterna varför användningen av en syntetisk motorolja som Mobil 1™ är ett så mycket bättre alternativ till konventionella oljor.
 

“En av motoroljans största utmaningar är skydd för motorns rörliga delar vid kallstart.”

I videon visas en lyckad kallstart av en bil som stått i kallkammaren i -37 °C i över åtta timmar.”

“När temperaturen sjunker under noll förtjockas de konventionella oljorna och börjar förlora sin pumpbarhet, dvs. förmågan att cirkulera i motorn med hjälp av en pump.  Om motoroljans cirkulation är begränsad eller obefintlig blir kritiska motorkomponenter utan smörjning och kan slitas ut när de vidrör varandra.”

“Om du alltså kör i kalla förhållanden är ett sätt att skydda motorn i ditt fordon att använda helsyntetiska motoroljor, som t.ex. Mobil 1."

Gene Hammerle och Mobil 1-forskningsteamet har gjort flera tester av prestationsförmågan i Paulsboros forskningscenter för att bevisa att den syntetiska Mobil 1-motoroljan ger motorn ett värdefullt skydd i låga temperaturer.

“I ett kallhällningsprov nyligen definierade vi flytegenskaperna vid -40 °C. Testet visade att förtjockningsskyddet hos Mobil 1 hjälper oljan att genast efter start nå kritiska delar till och med vid så låga temperaturer. Konventionell olja var inte längre hällbar vid den temperaturen. Detta visar att skyddsegenskaperna hos Mobil 1 blir allt tydligare under de allra kallaste förhållandena. Den är alltså det perfekta valet för körning i ett kallt klimat.”

“Ingenjörerna på Mobil 1 använder i sitt testprogram också en kallkammare där temperaturen kan sänkas ner till -37 °C. I kammaren kan ingenjörerna prova Mobil 1:s kallstartegenskaper efter flera timmars extrem kyla. 

Lär mer om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsportRekommendation av motorolja


ProduktväljareHitta en distributör


Hitta din närmaste distributör