Bill Maxwell och de allmänna myterna

För de flesta är bilköpet ett av de viktigaste ekonomiska besluten.  Endast få av dem vet emellertid hur man vårdar sin investering.

Bill Maxwell, Distinguished Engineering Adviser från Technical Mobil 1™:s utvecklingsteam på ExxonMobils Global Research & Engineering-center i Paulsboro, New Jersey säger att han inte är överraskad av att många bilägare är osäkra på hur man underhåller sina bilar på rätt sätt. 


 

"Människor kan bli förvirrade av det stora utbudet biltillbehör på marknaden och det är svårt att avgöra vilken nytta eller eventuell skada de kan åstadkomma", säger Maxwell.

"Därför utför många endast den oundvikliga grundservicen och reagerar först då ett problem redan uppstått. Då är det redan vanligtvis för sent och resultatet blir dyra reparationer."

Fastän motorteknikens utveckling under de senaste 10-15 åren ändrat servicerutinerna på många sätt, anser Maxwell att det fortfarande finns ett område där konsumenterna inte behöver känna förvirring – valet av motorolja. 

“Det är helt klart att syntetiska motoroljor är det bästa alternativet, eftersom de ger alla motorer den bästa prestationsförmågan", säger Maxwell.  "Det bästa rådet en servicemontör kan ge sin kunder är att följa biltillverkarens oljebytesintervaller och att använda syntetiska oljor.”

I videon klargör Maxwell många myter om syntetiska smörjmedel och hjälper bilister att förstå de verkliga fördelarna med syntetiska oljor.

Lär mer om Mobil 1™


Mobil 1-teknologi i motorsportRekommendation av motorolja


ProduktväljareHitta en distributör


Hitta din närmaste distributör