Stewart-Haas Racing

Stewart-Haas Racing

År 2011, första året av vårt samarbete med Stewart-Haas Racing, förbättrades deras prestanda genast tack vare vårt innovativa smörjmedelssystem. Tester och analyser visade att minskad friktion gav mer effekt på bakhjulen. Denna effektivitetsökning hjälpte Tony Stewart till hans tredje mästerskapsseger. Vi söker oförtrutet efter minsta lilla fördel för att hjälpa bilen att nå sin fulla potential.

Max. vridmoment: 550 ft-lbs vid 7 500 rpm

Max. hästkrafter: Ca 850 hp vid 9 000 rpm

Tävlingsbil: 2016 Mobil 1 Chevrolet SS


Mobil 1 är en del av NASCAR® – vi har varit NASCAR:s officiella motorolja sedan år 2003. Över 50 % av startfältet använder våra produkter för att nå bästa prestanda och tillförlitlighet. Vi är dessutom huvudsponsor för Stewart-Haas Racing och har varit det sedan 2011 när Tony Stewart vann sitt tredje NASCAR Sprint Cup-mästerskap. Vi vet att alla NASCAR-banor är olika så vi anpassar ständigt vår produkt till att ge den lilla fördelen som leder till seger samt passar den aktuella omgivningen. Vi känner oss lika hemma på den kraftigt doserade Bristol-banan som på Watkins Glen:s snabba raksträckor.

nascar-car-face-on

Matt Borland Vice President of Technology

Racingteamet

NASCAR-tävlingar utgör en idealisk omgivning för Mobil 1:s ingenjörer att utveckla och bedöma avancerade smörjmedel som kan leda till produkter som kan hjälpa till att optimera din bils prestanda och hålla den i trim som ny.

matt

Matt BorlandVice President of Technology

Mobil 1:s produkter gör ett mycket bra jobb när det gäller att hålla friktionen på absolut minimum så att vi behåller så många hästkrafter som möjligt och håller temperaturen nere.

Borland har rykte om sig att vara en av NASCAR:s hårdast arbetande personer. I maj 2007 flyttade Borland till Haas CNC Racing (numera Stewart-Haas Racing) för att leda teamet som tävlingsdirektör. När Tony Stewart blev delägare av teamet år 2009 bytte Borland roll till teknisk direktör. Hans långa tjänst hos Stewart-Haas har sett honom befordras till Vice-President of Competition och i sin nuvarande roll som Vice President of Technology, leder han alla teamets tekniska initiativ och ett flertal olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Borlands stora passion är att upprätthålla Stewart-Haas Racings status som en de främsta aktörerna i NASCAR Sprint Cup:s elitserie.

Tony Stewart Född: 20 maj, 1971
Anslöt till teamet: 2009

Kevin Harvick Född: 8 december, 1975
Anslöt till teamet: 2014

Föraren: Tony Stewart och Kevin Harvick

Inom NASCAR är effektivitet avgörande. Produkter från Mobil 1 hjälper mer än 50 % av NASCAR:s team att minska friktionen i motorerna och minska effektslöseri. Det innebär färre depåstopp och mindre slitage på motorn – och i ett 800 km långt lopp handlar det om stora vinster vad gäller bränsleeffektivitet och verklig prestanda avseende varvtider. Dessa fördelar var avgörande under de 36 avslutande varven under säsongen 2011. Mobil 1 hjälpte Tony Stewart att säkra sitt tredje Sprint cup-mästerskap och vi fortsätter att sträva efter nya och bättre sätt att förbättra bilens prestanda.

tony

Tony Stewart

Vi kämpade om ledningen och kom i en situation där vår drivlina var så effektiv att vi kunde klara gå i mål på ytterligare ett depåstopp medan övriga team behövde göra två depåstopp till för att klara sig i mål. Det var ett av de främsta tillfällena när vi kunde konstatera styrkan hos Mobil 1.

Tony Stewart kastade sig in på Sprint cup-scenen 1999 med mer erfarenhet av de stora motorsportsserierna än de flesta andra nybörjare. Med tre segrar under sin första säsong kunde Stewart skratta bort den olycksbådande andraårssvackan genom att ta hem ytterligare sex segrar år 2000. År 2009 inleddes ett nytt kapitel i hans racerförarkarriär då han lämnade sitt tidigare team för att bli ägare/förare i Stewart-Haas Racing. Han kan numera räkna sig till en gruppen elitförare sedan han vunnit sitt tredje cup-mästerskap år 2011 och vunnit oöverträffade fem av 10 tävlingar i jakten på NASCAR Sprint cup. Tony är den enda förare som vunnit NASCAR-mästerskapen med tre olika titelsponsorer - Winston 2002, Nextel 2005 och Sprint 2011, dessutom den enda föraren i historien som vunnit mästerskap både i IndyCar och NASCAR.

Födelsedatum - 20 maj, 1971
Titlar – 2011, 2005, 2002 (mästerskapstitlar i Sprint cup)
tonystewart.com

Kevin Harvick

Kevin Harvick

All framgång du kan ha när du kvalificerar dig är en fördel och jag upplever att att vi har fördelar med smörjmedel från Mobil 1.

Kevin Harvick är en fullblodsförare med en karriär fylld av NASCAR Sprint Cup Series-vinster, inklusive prestigefyllda vinster i Daytona 500, Coca-Cola 600, Southern 500 och Brickyard 400. Kevin vann sitt första Sprint Cup Series Championship 2014 och kom på andra plats 2015 och bidrar med kapacitet för pallplatser och erfarenhet till Stewart-Haas Racingteam.

Födelsedatum – 8 december 1975
Titlar – Mästare 2014 (Sprint Cup serien)
kevinharvick.com