Porsche Mobil 1 Supercup

Porsche Mobil 1 Supercup

Vid början av säsongen 2007 blev Mobil 1 titelsponsor för Porsche Mobil 1 Supercup, världens snabbaste och mest prestigefyllda entypsmästerskap. Vi är stolta över att inte bara vara en leverantör utan en integrerad del av bilarna. Det ger oss en unik möjlighet att ta vara på det vi lär oss och direkt överföra det till vägarna.

Motorkapacitet 3,8 liters platt sexcylindrig boxermotor som ger 450 hk (331 kW)

Vikt 1200 kg

Racerbil: Porsche 911 GT3 Cup

Porsche 911 GT3 Cup är en 450 hk, spänstig racerbil nära besläktad med vägversionen av Porsche 911. Den ger en plattform för att direkt testa Mobil 1-produkter framtagna för banan och optimera dem för att fungera ännu effektivare på vägen. Den kunskap och expertis vi får genom att arbeta med de snabbaste sportbilarna går direkt in i våra vägprodukter.

porsche-car-face-on

Motor 450 hk Porsche 911 GT3 Cup

Mobil 1 teknologi

Porsche Mobil 1 Supercup utgör en idealisk omgivning för Mobil 1:s ingenjörer att utveckla avancerade motoroljor, samma ingenjörer kan ta med sig vad vi lär oss inom motorsporten och tillämpa det direkt på våra produkter för vardagstrafiken, vilket innebär att vår expertis vid banan direkt matas in i vårt arbete för vägarna.

Bruce CrawleyTeknisk chef för Global Motorsport

Vi utvecklar Mobil 1 racerolja i samma laboratorier som alla våra kommersiella produkter och våra medarbetare rör sig mellan de två programmen. Vi har använt ingredienser som först utprovats inom racing för att senare användas i kommersiell Mobil 1. Motorsporten flyttar fram teknologins gränser.

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

Racingteam

Det är extremt viktigt för teamen i Porsche Mobil 1 Supercup att konsekvent ha hög kvalitet och hög tillförlitlighet för hos racerbilens samtliga komponenter. Porsche Supercup körs i alla väderförhållanden runt världen. Det kan vara extremt hett i Mellanöstern eller det kan vara extremt kallt på Nürburgring i Tyskland, Mobil 1 ger alltid tillförlitlighet och bästa prestanda för alla racerbilar i startfältet. Vid sidan av Porsche Mobil 1 Supercup finns det 20 andra racingserier runt världen, från Nya Zeeland, Australien, Japan och Kina över till Brasilien, USA och många fler i Europa, som alla använder Mobil 1.

harmut

Hartmut Kristen Vice President Motorsport

Du finner exakt samma motorolja i racerbilen som i vilken produktionsbil som helst.

Hartmut Kristen började hos Porsche 1983 och befordrades snabbt inom företaget. 1994 blev Hartmut ansvarig för kundsport och inblandad i special- och racerbilsprojekt. 2004 blev Hartmut Porsches motorsportchef och ser fram emot att bygga vidare på Porsches omfattande och berömda arv inom motorsport.